lauantai 14. tammikuuta 2012

Uuden vuoden uudet kujeet


Haasteet vuodelle 2012

  • Nauti ja pidä hauskaa, koska se on ainoa syy tehdä tätä
  • Ei tosissaan eikä vakavasti, koska olen liian tosikko olemaan tosissani sellaisessa asiassa, jossa päämäärä on pitää hauskaa
  • Päästä paremmin koiran perspektiiviin = ymmärtää asiat koiran näkökulmasta (parantaa palkkausta ja radanlukutaitoa)


Aivojumppaa

Ai että suunnittelis jokaisen treenin erikseen ja analysois kaiken. No huh huh. Senkin ajan vois käyttää treenaamiseen!

Näin olen huomannut ajattelevani, kunnes tajusin, että ajatustyötähän tämä on. Ne, jotka ovat kokeilleet koiran ohjaamista ilman käsiä, tietävät, että se onnistuu. Ja rullatuolissakin voi harrastaa agilitya. Kädet ja jalat eivät siis ole välttämättömiä. Mutta aivot ovat.

Kanilla on pomppufiilis
Koiran aivojumppa on noussut pinnalle viime aikoina. Halutaan, että koira itse oivaltaa asioita, miettii ja tarjoaa toimintoja. Sen lisäksi treenataan pienissä osissa ja panostetaan laatuun eikä määrään. Miksi me ihmiset sitten vaivautuisimme tekemään asioita uudestaan ja uudestaan ilman ajattelua vaivautumatta tekemään oppimista itsellemme helpommaksi?

En tosiaankaan suunnittele pikkutarkasti joka treeniä, tai aina analysoi kaikkea. Mietin kyllä, mitä haluan treenata, mutta minulla ei tosiaankaan ole kovin tarkkaa kuvaa siitä, millainen on ns ”huippuagilitykoira”. En ole koskaan kouluttanut sellaista. On vaikea suunnitella pikkutarkasti kokonaisuutta, kun lopputuloksesta on epäselvä mielikuva. Joten voin treenata vaan kaikkea sellaista, mitä sattuu tulemaan vastaan, ja asioita, joiden uskon ja koen olevan tärkeitä ja olennaisia radalla. Nyt, kun Goldie pääsee taas kisaamaan, on ollut hauska miettiä paperin kanssa, mitä haluan tehdä ennen kisoja, jotta sillä olisi varma olo radalla. Ja arvailla, mitä treenattavaa saa kisojen jälkeen...

Jos ei voi prosessoida etukäteen, niin jälkikäteen se onnistuu. Jotkut kisaradat ovat vieläkin prosessissa, melkein vuodenkin takaa. Muistiinpanoja menneistä radoista on ainakin hauskaa, jos ei hyödyllistä lukea. Hyvät fiilikset kannattaa aina tallettaa huonompien päivien varalle!!

Kep kep kep...

Ihana, luminen sää ihan pakottaa ulos, vaikka muuten loma menikin jouluhäslinkiin ja laiskotteluun. Ja sitten vielä oma kunigasideani, ilmaisia kaaria keppeihin lumesta! (: Kanille eivät mokomat kelvanneet, mutta Goldielle täydelliset. Nyt saavat keppitreenit tosin jäädä tauolle hetkeksi, kun lumen alla on jäätä.



Pakollinen vuosittainen perhepotretti

Parhaat !<3 Wau, melkein kaikki katsoo kameraan... (:

Ja uuden vuoden kunniaksi myös uusi ulkoasu blogiin... (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita. (: